EEN INSPIRERENDE DAG VOOR JONG & OUD MET INDRUKWEKKENDE VERHALEN & AFWISSELEND PROGRAMMA BENT U ER OOK BIJ OP ZATERDAG 10 JUNI D.V.?

SPREKERS

Gor 
Khatchikyan

LEES MEER >

All talks will be held at the Granville headquarters at Madison 36th, New York City.

AANMELDENAANMELDENPROGRAMMA

DE WERELDDAG. VERBINDEND, SFEERVOL EN INDRUKWEKKEND

‘Heb je ooit wel eens een allochtoon legaal een deur in zien trappen? Nee toch? Maar ik wel. Ik mocht dat zelf doen toen ik ambulancechauffeur was.’ Gor Khatchikyan had de lachers op de hand in zijn speech tijdens de Werelddag van Woord en Daad, afgelopen zaterdag in Barneveld.

Werelddag 2017 (2)

In zijn inspirerende verhaal vertelde hij over zijn vlucht naar Nederland, zijn zoektocht naar een beter bestaan (onder andere als tijdelijk ambulancechauffeur), en hoe dat uiteindelijk ook een zoektocht was naar ‘een God die leeft’. Én hoe hij die God ook daadwerkelijk vond.

Het thema van de dag was dan ook ‘Op weg naar een beter bestaan’. Spreker Daniel Jean Louis vertelde aan zo'n 800 bezoekers over zijn keuze om Haiti, na zijn studie en verblijf in Amerika, verder te helpen. ‘Ik geloofde dat, wat God voor mij had gedaan in de Verenigde Staten, hij ook voor Haïti kon doen. Dus ik keerde terug naar Haïti in de vaste overtuiging dat God mij ook in Haïti zou helpen. ‘Iedere stap in zijn leven ziet hij sindsdien als een wonder.

’s Middags hoorden we het bemoedigende verhaal van Galela, een vrouw die door middel van het migratieprogramma van Woord en Daar weer een toekomst kreeg in eigen land. Jacob Jan Vreugdenhil ontmoette haar en deelde zijn ervaringen vanuit zijn betrokkenheid bij projecten in Ethiopie. Ondernemer Henk Willem van Dorp deed hetzelfde maar dan vanuit zijn perspectief als Nederlandse ondernemer met ervaring in Oeganda.

Ruim 120 kinderen vermaakten zich uitstekend in het kinderprogramma ‘Op reis’. Wat zagen we een mooie knutselwerken en wat een prachtige podiumoptreden! Een markant moment was de drukbezochte veiling tijdens de sfeervolle Wereldmarkt. Dankzij honderden vrijwilligers is deze dag mogelijk gemaakt.

Op weg naar een beter bestaan. Dat stond centraal deze dag, in verhalen over kracht, mogelijkheden en kwetsbaarheid. In het teken van christelijke hoop, wetend dat God de mogelijkheden geeft, in eigen land en vertrouwde omgeving, voor ons ver weg, of juist in Nederland.

We kijken terug op een indrukwekkende dag. We danken God dat Hij ons aan elkaar op deze Werelddag opnieuw heeft verbonden, voor een menswaardig bestaan ver weg.

MEER INFORMATIE OVER DE WERELDDAG VIND U OP ONZE EIGEN HOMEPAGE: WWW.WOORDENDAAD.NL. U VIND DAAR FOTO'S, VIDEO'S EN ONS VERSLAG.

Henk Willem van Dorp

LEES MEER >

Jacob Jan Vreugdenhil

LEES MEER >

U KUNT ZICH  NIET MEER AANMELDEN

VERZENDEN

Wij hebben al VEEL aanmeldingen ontvangen. Uiteraard kunt u ook gewoon komen zonder aanmelding. Graag tot zaterdag!

LOCATIE

De Midden Nederland Hallen in Barneveld zijn nieuw, duurzaam en sfeervol.  Bekijk de website  voor meer informatie.

Gratis parkeren en ov
Er zijn 1350 gratis parkeerplekken. Mindervalidenparkeerplaatsen en laadpalen voor elektrische auto’s zijn aanwezig. De Midden Nederland Hallen zijn ook prima bereikbaar met het OV. Neem de trein naar Station Barneveld Centrum en vanaf daar Lijn 205 naar Harderwijk. Uitstappen bij halte Evenementenhal/Hulpverleningscentrum (plan uw reis met 9292ov.nl).

Adres Midden Nederland Hallen
Thorbeckelaan 123
3771 ED Barneveld

CONTACT & INFORMATIE

Over de lunch
Midden Nederland Hallen heeft een uitgebreide catering voor de lunch op deze Werelddag. Op verschillende plekken in de hal kunt u koffie, thee, goedkope gezonde belegde broodjes en warme snacks kopen. Betaling kan zowel contant als met PIN. Eigen consumpties zijn niet toegestaan.

Nog een aantal vrijwilligers gezocht!
Om deze Werelddag onvergetelijk te maken, is hulp van vrijwilligers van harte welkom!  
Aanmelden als vrijwilliger kan via het  aanmeldformulier  of via  l.denbesten@woordendaad.nl.

Stichting Woord en Daad
Spijksedijk 16-E
4207 GN Gorinchem
                                                              

T 0183-611800
info@woordendaad.nl
IBAN NL64 RABO 0385 4870 88

OVERPROGRAMMASPREKERSCONTACT & INFO

Nicoline Schuitemaker

LEES MEER >

OP WEG NAAR

EEN BETER BESTAAN

Daniel 
Jean-Louis

LEES MEER >

BEKIJK DE TRAILER

Fix the following errors:
Hide